duminică, 4 noiembrie 2012

Peste zece donatori în Campania de fundraising pentru implementarea Proiectului ’’ ’’Şansa de a da un click – terapie prin muzică, lectură şi joc!’

• Proiectul ’’Şansa de a da un click – terapie prin muzică, lectură şi joc!’’ se va implementa la Mediaş, timp de 6 luni de zile.
 • Campania de fundraising ’’Mulţumesc. Astăzi, ZÂMBESC!’’ se derulează în perioada 7 octombrie – 7 decembrie 2012.
• Peste zece donatori au donat bani, cărţi, reviste, rechizite, jucării, războaie de ţesut, dulciuri, haine, scaune rulante şi un computer.












Campania de fundraising ’’Mulţumesc. Astăzi, ZÂMBESC!’’ a început de aproape o lună şi am avut parte de multe surprize. Această Campanie se va concentra pe diverse tehnici de donaţie: donaţii strânse din obiectele scoase la vânzare în cadrul expoziţiilor, donaţii salariale, donaţii individuale, donaţii de obiecte necesare derulării Proiectului şi donaţii strânse cu ocazia organizării ’’Click Tee’’, ziua de 5 noiembrie, în care sunt invitaţi medieşenii, la un ceai special, alături de dulciuri, la sediul Centrului, începând cu ora 17.00. 

 ’’Campania de fundaraising <> a adus în decursul unei luni de zile, primele zâmbete, la Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap din Mediaş. După ce am primit prima donaţie în bani din partea consilierului local Florin Neag, ne-am bucurat de sprijinul a patru asociaţii din judeţul Sibiu, dar a persoanelor fizice şi a firmelor de computere. Toţi oamenii cu suflet mare sunt aşteptaţi la evenimentul ’’Click Tee’’, în cadrul căruia grupul folk MOTTO va susţine un concert caritabil. Am pregătit şi autocolante pentru maşină cu mesajul <Multumesc. Astazi, ZAMBESC!> ’’, comunică Antonela Sofia Barbu, Voluntar de profesie în Programul Fundaţiei Vodafone. 

 ’’ Ne bucurăm să ne alăturăm acestei campanii pentru a contribui la strângerea sumei de bani propusă pentru implementarea acestui proiect în oraşul nostru. Împreună cu membrii grupului folk MOTTO şi ai Asociaţiei ’’Mediaş, cetate seculară’’ vom susţine două concerte caritabile, primul la evenimentul Click Tee, din 5 noiembrie şi al doilea în luna decembrie, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. În cadrul Festivalului de muzică folk ’’Mediaş, cetate seculară’’ invităm beneficiarii acestui Centru să participe cu o expoziţie de handmade şi sperăm să avem atât iubitori de muzică folk, cât şi oameni sensibili la lucruri frumoase, pentru a dona bani în schimbul obiectelor lucrate de persoanele din Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap din Mediaş’’, comunică Ivan Ioan, preşedintele Asociaţiei ’’Mediaş, cetate seculară’’. 

Dar cine sunt aceşti donatori care ne-au acordat o mână de ajutor, până acum? 

 Primul a fost Florin Neag, care şi-a donat indemnizaţia sa pe o lună de zile şi a dorit să fie un exemplu pentru cei din jur. 

A urmat Asociaţia Diabeticilor şi Bolnavilor Oncologici care a adus zâmbete celor din Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap din Mediaş. Jocurile, războaiele de ţesut, puşculiţa care ne va aduce noroc au fost doar câteva dintre obiectele primite pentru Ludoteca din Strada Luncii nr. 1. Au acum chiar şi o masă pentru fotbal cu nasturi ! 

Primul computer pe care îl vom avea la Centru este cel primit de la SC Calisto SRL, domnul Mugurel din Craiova, fiind deschis spre o astfel de colaborare cu noi. Fundaţia Motivation România, reprezentată de Ancuţa Rusu, Coordonator al Centrului Regional de Training Sibiu a oferit dreptul de folosinţă, cu titlu gratuit asupra a două scaune rulante. 

Au sosit peste 10 saci cu haine, până acum, pentru că vine iarna şi aceşti beneficiari se vor bucura de căldură. Mulţumim Luminiţei Zgăbei şi echipei sale care a sprijinit-o cu aceste lucruri: Adriana Bita, Florin Moga, Luciana Moga, Laura Vasilache, Ionela Hansa, Mat Anca. 

Asociaţia unde sunt Voluntar de Profesie, Asociaţia ‘’Mediaşul pentru Cultură’’ a donat reviste şi cărţi pentru bibliotecă, jocuri pentru Ludotecă, rechizite, ceaiuri şi multe plicuri pentru pregătirea brioşelor şi a ineluşelor colorate, care vor fi servite în cadrul CLICK TEE. 

Cei care ne vor susţine pe tot parcursul Campaniei ‘’Mulţumesc. Astăzi, Zâmbesc!’’ sunt Asociaţia ‘’Mediaş, cetate seculară’’ şi Grupul folk MOTTO. Aceştia vor cânta cu mare drag la evenimentul din data de 5 noiembrie 2012, ora 17.00, de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Mediaş. În cadrul Festivalului de muzică folk ‘’Mediaş, cetate seculară’’ ce va avea loc la Mediaş în 14 – 15 decembrie, vom participa cu Expoziţia de Crăciun de la Centrul de Recuperare şi ne dorim să găsim oameni la fel de inimoşi, care să doneze o mică sumă de bani, în schimbul unui obiect lucrat de beneficiari. 

Eu, Voluntar de profesie în Programul Fundaţiei Vodafone am scris o poveste, ‘’Prinţesa Prăjiturică şi Prinţul Lămâie’’, iar Daniel Dăbăcan de la Radio Ring a prelucrat-o şi a adăugat fondul muzical. O echipă de beneficiari din Centru o va interpreta împreună cu păpuşile pe degete şi apoi vom porni cu ea în turneu prin grădiniţe, dacă ne vor susţine şi doamnele directoare. 

Tatiana Albu de la Radio Mediaş 725 ne-a donat creioane colorate, Editura Samuel a participat cu cărţi de colorat. Înainte de Click Tee spun un prim ‘’Mulţumesc. Astăzi, Zâmbesc!’’ acestor oameni care au arătat cât de frumos este să dăruieşti.

’’Proiectul ’’Şansa de a da un click – terapie prin muzică, lectură şi joc!’’ se derulează timp 6 luni de zile şi se adresează celor 50 de beneficiari ai Centrului de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Mediaş (CRRPH). Donaţiile strânse în perioada 7 octombrie – 7 decembrie 2012 se vor îndrepta spre achiziţionarea următoarelor produse necesare Proiectului, pentru a deschide un Centru de calculatoare cu internet, un Colţ de lectură şi o Ludotecă: 3 computere, videoproiector, ecran de proiecţie, tablă, boxe, 3 căşti, 3 camere web cu microfon, cărţi, jocuri educative, materiale necesare organizării atelierelor de teatru de păpuşi, handmade, de lectură, educaţie nonformală. 

Campania de fundraising ’’Mulţumesc. Astăzi, ZÂMBESC!’’ este comunicată pe blog-ul www.astazizambesc.blogspot.com, pe site-ul www.dasib.ro, pe blog-ul http://voluntardeprofesie.ro, pe pagina de Facebook a Asociatiei Mediasul pentru Cultura, prin intermediul mass media si prin pliantele care se vor distribui în rândul celor care au posibilitatea să sprijine acest Proiect, derulat în cadrul Programului Voluntar de profesie al Fundaţiei VODAFONE România.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Sansa de a da un click ! © 2008. Design By: SkinCorner